Binnen en buiten

Ons schoolgebouw is een overzichtelijk en licht gebouw met zeven klaslokalen, verdeeld over twee verdiepingen. Het is in 1953 speciaal gebouwd voor onze net opgerichte school. Sindsdien zijn er verschillende verbouwingen geweest om het aan te passen aan de eisen van eigentijds onderwijs. Alle lokalen zijn voorzien van een digitaal schoolbord, computers en tablets en er is wifi in de hele school.

Op de begane grond hebben groep 1 en 2/3 een lokaal, dichtbij het inpandige speellokaal. Het speelplein voor de groepen 1 en 2/3 bevindt zich aan de zijkant van de school.

De groepen 4 tot en met 8 gebruiken de lokalen van de bovenverdieping en de aula/hal. Ze spelen op het grote plein vóór de school, waar diverse speeltoestellen staan.  

Er zijn rekken voor de fietsen van leerlingen die verder van school wonen dan de Burgvlietkade, spoorlijn, Statensingel en Thorbeckelaan. 

Gymlessen

Voor de gymlessen gaan de leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 naar gymzaal Noord aan de Willem de Zwijgersingel. Deze zaal ligt op 10 minuten loopafstand van de school. De leerlingen uit de onderbouw volgen de gymlessen in het speellokaal in de school. 

Groen schoolplein en moestuin 

Ons schoolplein is groen, en we hebben een prachtige moestuin achter de school. Het groene schoolplein is er gekomen dankzij een initiatief van ouders. Zij wilden de kinderen een groene omgeving en meer uitdaging bieden. Studenten van het Wellantcollege hebben inspirerende, vernieuwende ontwerpen gemaakt voor het groene schoolplein. Die tekeningen vormden de basis voor het nieuwe plein.Onze leerlingen hebben met sponsoracties geld ingezameld. Het groene schoolplein werd in juni 2014 geopend. 

Verschillende fondsen, bedrijven en organisaties doneerden geld. En niet te vergeten de school zelf en de leerlingen. Achter de school hebben wij een schoolmoestuin, waar ook lessen worden gegeven. Verschillende groepen hebben de zorg voor de moestuinbakken. Na de oogst wordt er van de opbrengst gesmuld.